Tanum Cup 2015

STATUTTER FOR TANUM-CUP I DRESSUR 2015.

1. Tanum Cup i dressur er åpen for ekvipasjer som de siste 2 år ikke ha oppnådd 65% eller mer på klassenivået over pr 1. Start I cup’en. For øvrig gjelder generelle kvalifiseringsregler.

2. Cupen arrangeres i følgende klasser på D/L-stevner:

1) LC:2                       hest/ponni                                 4) MC:2 / FEIs innl. for ponni

2) LB:2 / LB:3          hest/ponni                                 5) MB:1 / MB:2

3) LA:3 /LA:4          hest/ponni                                 6) MA:1 / FEIs innl. For Ungryttere

-merk at alle programmer er de seneste utgavene oppdatert på rytter.no

Konkurransen foregår på utebane 20x60m med oppvarming i ridehus 20x60m. Det tas forbehold om at stevnet flyttes innendørs og avvikles I program tilpasset bane på 20x40m dersom vær- og baneforhold krever dette.

3. Påmelding til cupen kan gjøres til de tre innledende avdelingene, og skal meldes særskilt i påmeldingen. Man kan ikke melde seg på og få tellende resultater for ridd program. For å ri finalen må man ha startet minst en av de innledende avdelingene.

4. En ekvipasje kan kun delta i en cupklasse, men delta i flere klasser pr stevne.

5. Påmeldingsavgift for cupen er en engangsavgift på kr. 200,- som betales ved starterklæring. Klasseavgift kommer i tillegg for hver enkelt klasse (se stevneinvitasjon).

6. Alle innledende stevner er tellende. Finalen teller mer. (Poengsum i finalen ganges med 1,5) Ved lik sammenlagt poengsum vil den med høyest poengsum i finalen få beste plassering. Hvis ekvipasjene fremdeles står likt, vil den ekvipasjen med høyest plassering på det siste stevnet i cupen få beste plassering.

7. Følgende poengberegning brukes ved hvert av stevnene: Nr.1 får 20 poeng, Nr.2 får 17 poeng, Nr.3 får 15 poeng, Nr.4 får 13 poeng, Nr.5 får 11 poeng osv, helt ned til 10.plass som får 1 poeng. Øvrige får 0 poeng. Ved færre enn 10 startende blir det kun delt ut poeng til de 5 beste. Se også KR1 § 147.4

8. Det skal være vanlig premiering i hver klasse på hvert stevne. TRK deler ut seiersdekken, Tanum cup sløyfer og pokaler i hver cupklasse på finaledagen. Startrekkefølgen i finalen skal være omvendt av tidligere oppnådd poengsum. Ved lik poengsum avgjøres startrekkefølgen ved loddtrekning. Cupdeltakere starter først i finaleklassene.

9. Forutsetningen for at det deles ut Cup-poeng er minimum 3 startende pr. klasse. Dersom det kun er en eller to deltakere, vil det ikke bli Cup premiering I denne klassen. Ponni/hest vil evt slås sammen.

Stevnedatoer 2015:

1.avdeling                                 15.august